Aplicatia integrata de managemnent financiar-contabile « All in All « (contabilitate bugetara « este destinata in principal pentru managementul financiar-contabil dintr-o institutie publica.
Interfata principala a aplicatiei
Contine Modulele:
- contabilitate bugetara cf. ordin 1917,556 …;
- bugete si executie bugetara;
- dare de seama contabila;
- evidenta materiale;
- obiecte de inventar;
- mijloace fixe;
- A.L.O.P. (angajare, lichidare, ordonantare, plata);
- C.F.P. (control financiar preventiv).
Modulele sunt interconectate si asigura interconexiuni cu aplicatiile de impozite si taxe, registru agricol, personal si salarizare, asistenta sociala, preluand automat notele contabile.
Modul de operare este extrem de simplu, aplicatia find 100% automatizata.
Realizeaza automat: registru de casa (sau mai multe registre), registru cont banca, fise de operatii diverse, note contabile, registru jurnal, balante de verificare (cu 4 egalitati, a soldurilor , a rulajelor, cumulate pe an), balanţe de verificare (cu 5 egalităţi ), balante furnizori - clienti, fise furnizori – clienti, cartea mare SAH, fise sah, note contabile, documente centralizatoare, registru inventar, registru stocurilor, balanta analitica a valorilor materiale, fise de magazie, liste de inventariere, evidenta obiectelor de inventar, fisa de evidenta a obiectelor de inventar, evidenta materialelor, lista stocurilor de materiale, bonuri de consum, bonuri de predare transfer – restituire, evidenta marfurilor, lista stocurilor de marfuri. Permite crearea de modele de fise clienti-furnizori, rapoarte statistice de analiza financiar-contabila si pune la dispozitia utilizatorului foarte multe instrumente de asistare pe timpul operarii.
Permite calculul reevaluarilor si amortizarii de mijloace fixe, listarea tuturor rapoartelor specifice mijloacelor fixe. Modulul de evidenta materiala permite listarea a peste 200 de rapoarte specifice. Contine si modulul de retete alimentare pentru cantine si/sau pentru alte activitati cu caracter productiv.
Privind modulele de buget, executie si dare de seama contabila, putem spune ca permite realizarea automata a fiselor de cont bugetar, fise de venituri, centralizatoare incasari venituri/plati, contul de executie bugetara-venituri, contul de executie bugetara-cheltuieli, anexa 7 detalierea cheltuielilor pe articole, subcapitole si capitole, pentru orice buget, proiecte de buget, bugetele de venituri si cheltuieli, bilant contabil automat, situatia activelor si datoriilor, anexa 14, disponibil din fonduri cu destinatie speciala, contul de rezultat patrimonial, fluxuri de trezorerie cod 03,04, situatia persoanelor cu handicap, bugete in lei RON, mii lei, deschideri de credite, rectificari bugetare etc.
Interfata pentru crearea si modificarea unitatilor
Introducerea facturilor - operare date
Validarea datelor introduse se face printr-un sistem filtrare si avertizare in cazul introducerii de date incorecte.
Listarea rapoartelor - alegerea acestora din lista
Angajare - lichidare - ordonantare-plati - iALOP
Aplicatie software realizata conform precizarilor L500 si O1792/2002 si a celorlalte acte normative in vigoare specifice. Gestioneaza fluxul A-L-O-P, permitând generarea automata a anexelor specifice A1-A4, registru trimestrial ALOP, Anexa 7 din detalierea cheltuielilor si ofera instrumente speciale de management financiar bugetar
Cei 8 ani de experienta in dezvoltarea de aplicatii de management financiar-contabil ne-au condus la ideea ca nici o aplicatie nu poate face fata cerintelor de schimbari dinamice sociale si legislative, atata timp cat abordarea nu este complet modularizabila, abordarea mecanismelor de calcul cu maxima flexibilitate si nu in ultimul rand perfecta integrabilitate interna a modulelor cat si perfecta cuplare cu alte potentiale aplicatii externe de statistica.
Aplicatia software “All in All” este o aplicatie de retea, care a fost gandita ca o aplicatie de retea si ulterior a fost proiectata pentru a functiona si monostation. Utilizeaza sisteme de gestiunea bazelor de date specializate pe lucrul in retea. De altfel, ca o exemplificare, insasi conectarea (momentul initial ) in lucrul cu aplicatia se face dupa ce in prealabil este setat numele serverului sau alte date de identificare ale acestuia (IP server de retea si portul de conectare)
|